Kalliopi tim radi na proizvodnji i prodaji visokokvalitetnih obućarskih proizvoda od najkvalitetnijih koža i ostalih materijala. Članovi kalliopi tima educirani su i osposobljavani od strane najiskusnijih majstora u Hrvatskoj obućarskoj proizvodnji, zbog toga i naše kreativnosti Kalliopi proizvodi rangiraju visoko na tržištu s obzirom na kvalitetu i estetiku izrade. Kalliopi je dio društvenog poduzetništva koji je još u povojima u RH, dok u nekim zemljama Europske Unije čini 10% ukupnog zaposlenog stanovništva i još veći postotak BDP-a tih država.

Društvena poduzeća proizvode dobra i usluge u onim društvenim skupinama koje su isključene iz tržišne utakmice, te mu nije isključivi cilj profit i raspodjela dobiti, već ispunjenje društvenih zadaća, pomaganje onim skupinama u društvu koji su u riziku od društvene isključenosti, zbog toga kalliopi tim je obučio i zaposlio žene iz naše zajednice koje su dugotrajno nezaposlene i dao im razlog za ostanak i daljnje ulaganje u našu sredinu.

Cilj Kalliopi-a i društvenog poduzeća je uz razvoj posla, educiranje, zapošljavanje i inovacije rješavati društvene probleme zajednice, uključiti zajednicu na priznavanje problema i zajednički rad.