DOSTAVA

1. Tko dostavlja?

Dostavljamo u suradnji s dostavnom službom DPD (ugovorni partner).

DPD prati načela transparentnosti i pažljivog postupanja s osobnim podacima u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (engl. General Data Protection Regulation – GDPR) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. Više o DPD obradi osobnih podataka primatelja pročitajte na https://www.dpd.com/hr/hr/zastita-podataka/ 

2. Rok dostave

Proizvodi naručeni u internetskoj trgovini Kalliopi kreću na put u najkraćemu mogućem roku. Ako proizvode imamo na zalihi u skladištu, isporučuju se već isti dan. Općenito, internetska trgovina Kalliopi omogućuje dostavu u roku od 2 do 8 radnih dana od dana primitka narudžbe u slučaju plaćanja pouzećem ili, u slučaju odabrane uplate na račun – od dana uplate.
Dostava na otoke može trajati i do 15 dana. Tijekom praznika i vikendom rok dostave produžuje se za broj neradnih dana.

3. Cijena dostave

  • Iznos cijene dostave za otoke: 50kn
  • Iznos cijene dostave za kopno: 35kn

4. Preuzimanje narudžbe

Pošiljku na odabranoj adresi možete preuzeti osobno ili je u vaše ime može preuzeti opunomoćenik, zakonski zastupnik ili skrbnik. Ako u vrijeme dostave niste na navedenoj adresi, DPD će vam poslati poruku s uputama o tome gdje možete preuzeti paket ili kome se možete obratiti da bismo vam ponovno dostavili paket.

Vašu narudžbu možete preuzeti u trgovini – u tom slučaju možete svoju narudžbu:

  • platiti prije preuzimanja (moguće je plaćanje uplatom na račun) ili
  • platiti kod preuzimanja u trgovini (u tom slučaju moguće je gotovinsko plaćanje).

5. Dostava na području cijele Hrvatske i EU

Naš partner pakete dostavlja na adresu navedenu pri slanju narudžbe. To znači da pri svakom naručivanju možete odabrati odgovarajuće mjesto dostave.

Budući da dostavna služba proizvode dostavlja tijekom radnog vremena, možete se odlučiti i za dostavu na bilo koje drugo ime ili adresu – primjerice, na radno mjesto. Ako je odabrana dostava na službenu adresu, dostavljač će paket isporučiti ovlaštenoj osobi za preuzimanje pošiljki u poduzeću.

Ako u trenutku dostave niste na predviđenome mjestu (poduzeće, ured, bolnica, studentski ili učenički dom itd.), dostavljač će ostaviti poruku s uputama za daljnje postupanje. Obično je dovoljno posjetiti najbliže mjesto preuzimanja, a možete ih i nazvati kako bi vam pošiljku ponovno dostavili.

Dostava proizvoda naručenih iz internetske trgovine Kalliopi (www.kalliopi-od.hr) dostupna je u Hrvatskoj i članicama Europske Unije.

6. Postupanje s oštećenim pošiljkama (odštete)

Ako nakon što vam DPD dostavi paket utvrdite da su proizvod ili fizička pošiljka oštećeni, da u pošiljci nešto nedostaje ili da su na pošiljci vidljivi znakovi otvaranja, možete pokrenuti postupak traženja odštete. Štetu je potrebno prijaviti u roku od 7 kalendarskih dana od datuma primitka paketa na elektroničku poštu kalliopi@kalliopi-od.hr ili telefonskim pozivom na broj: 023/381-238. Za prijavu štete trebat će nam i fotografije paketa, ambalaže (unutarnje i vanjske), oštećenog proizvoda i naljepnice DPD-a te opis oštećenja.