KONFERENCIJA ZA MEDIJE I TISAK 10.09.2022. GOD.

Konferencija se održavala u prostorijama Udruge Prospero 10.09.2022. god. od 11:00 h do 12:00 h na adresi: Hrvatskog proljeća 1, 23440 Gračac
Cilj konferencije je upoznati mještane Gračaca s društvenim poduzetništvom, projektnim aktivnostima te radom poduzeća. Na događaj su pozvani mještani i predstavnici Općine Gračac. U sklopu konferencije za tisak, održano je i službeno otvorenje Kalliopi trgovine. Subota je određena za konferenciju i otvaranje zbog istodobnog održavanja mjesne tržnice u Gračacu te smo na taj način pridobili veći broj zainteresiranih ljudi za otvorenje, kupnju proizvoda te prisustvovanje konferenciji.

Na samom početku konferencije direktorica poduzeća predstavila je projektni tim te ostale sudionike u proizvodnji. Sudionici su na početku upoznati s dosadašnjim radom i napretkom samog poduzeća. Nadalje, voditeljice projekta, pojasnile su koncept djelovanja društvenog poduzetnika te potencijalne načine ulaganja u zajednicu. Veliki broj sudionika nije bio upoznat s načinom poslovanja društvenog poduzeća te je projektni tim kroz prezentaciju pobliže opisao takav koncept rada.

Direktorica poduzeća pojasnila je povijesno djelovanje poduzeća od samog osnutka te ulogu svakog zaposlenika Održivog društva. Voditeljica projekta objasnila je utjecaj projekta na zajednicu, projektne aktivnosti te misiju i viziju poduzeća nakon isteka projekta.

Voditeljica marketinga uputila je sudionike u rad marketinga te pojasnila dosadašnje i buduće načine promocije poduzeća kroz projektne aktivnosti, dok je voditeljica razvoja gospodarske djelatnosti uputila prisutne u nabavku materijala, dijelove poslovnog plana i strateškog plana poduzeća za daljnji razvoj.

Sudionicima je također prezentiran cjelokupan asortiman proizvoda Održivog društva slikovnom dokumentacijom i uživo na samoj konferenciji. Za pobliže opisivanje načina proizvodnje obuće, sudionicima je prezentiran video koji je izrađen u sklopu projektnih aktivnosti, a korišten u svrhe konferencija i upoznavanja mještana s radom poduzeća.

Mještani su na kraju prezentacije aktivno doprinosili svojim pitanjima o radu poduzeća, projektnim aktivnostima te budućim djelovanjem društvenog poduzeća. Nakon pitanja i odgovora, sudionicima je ponuđeno druženje uz hranu i piće ispred novootvorene trgovine kako bi se osvježili uz kanapee, kolače i piće. Svakom sudioniku koji je prisustvovao konferenciji poklonjena je kemijska olovka i šalica iz promotivnih materijala.

Događaju su prisustvovali i mediji (HRT Zadar) koji su cjelokupan događaj slikovno dokumentirali te planiraju objaviti članak o događaju.

12.09.2022. god.