Kada je riječ o modi, malo je materijala koji su tako klasični i luksuzni kao što je prava koža. Bilo da tražite novu kožnu torbu, par cipela ili kožni novčanik za muškarce , koža je puno bolja opcija u usporedbi s proizvodima od sintetičkih materijala.

Ali koje su neke od glavnih prednosti i dobrobiti kože? Evo 5 razloga zašto je koža odličan materijal za odabir:

1. Koža je izdržljiva.

2. Koža s godinama izgleda sve bolje.

3. Koža se lako održava.

4. Koža je udobna.

5. Koža je prirodan i ekološki prihvatljiv materijal.

1) PRAVA KOŽA JE PRIRODAN I IZNIMNO IZDRŽLJIV MATERIJAL.

Koža je nevjerojatno svestran i dugotrajan materijal koji se stoljećima koristio za izradu širokog spektra proizvoda. Izrađen je od životinjske kože što ga čini izdržljivim i može trajati mnogo godina bez raspadanja.

Zapravo, zbog svoje izdržljivosti i visoke kvalitete, kožni proizvodi često se mogu smatrati naslijeđenim komadima koji se prenose generacijama. Koža se također može reciklirati i prenamijeniti u različite predmete kao što su novčanici, portfelji i aktovke, što je čini izvrsnim izborom za kupce koji traže etički izrađene proizvode koji ne dolaze po cijenu održivosti.

Jeste li znali da je prirodna i neobrađena koža/koža biorazgradiva!

2) KOŽNI PROIZVODI DOBRO STARE, RAZVIJAJUĆI S VREMENOM PATINU KOJA IM DAJE KARAKTER I INDIVIDUALNOST.

Koža je poznata po svojoj dugovječnosti, što je čini idealnim materijalom za predmete poput muških novčanika, kožnih jakni i kožnih cipela gdje je poželjan klasičan izgled.

Kako koža stari, njezina se boja produbljuje, dajući joj intrigantnu patinu koja suptilno mijenja nijansu kako se komad lomi i oblikuje prema korisniku. Postoji nešto posebno u jedinstvenom karakteru kožnog predmeta koji je korišten i voljen tijekom vremena – gotovo kao snimak nekog prošlog vremena. Elegantni kožni predmeti ne samo da vam dobro služe funkcionalno, već vašem ormaru dodaju šarm i autentičnost.

3) PROIZVODI OD PRAVE KOŽE LAKI SU ZA ODRŽAVANJE U USPOREDBI S DRUGIM MATERIJALIMA.

Bilo da se radi o kožnoj torbi, novčaniku ili obući, koža je jedan od najpopularnijih materijala u modnoj industriji. Također je jedan od najlakših za njegu. Većinu vremena sve što vam treba je vlažna krpa. Povremeno brisanje kože pomaže u uklanjanju prljavštine i održavanju vašeg kožnog proizvoda što boljim. Kad je moguće, izbjegavajte korištenje kemikalija ili izbjeljivača na koži.

Ako vaš kožni predmet nestane sjaja, upotrijebite regenerator za kožu ili poliranje na bazi voska kako biste vratili izvorni sjaj. Nekoliko jednostavnih koraka čišćenja može zaštititi vaše ulaganje u kvalitetne kožne proizvode i znatno im produžiti vijek trajanja.

4) KOŽA JE UGODNA ZA NOŠENJE

Nošenje kožne odjeće je luksuz s kojim se nijedna druga tkanina ne može usporediti. Osjećaj prave kože je mekan i ugodan, a istovremeno pruža određenu razinu zaštite od vremenskih nepogoda. Također ima dobru prozračnost i kontrolu temperature, što ga čini prikladnim i za vruće i za hladne klime bez žrtvovanja udobnosti. Uz pravilnu njegu koža ostaje postojana boja godinama pa možete uživati ​​noseći je iz sezone u sezonu.

5) KOŽA JE EKOLOŠKI PRIHVATLJIVA JER JE OBNOVLJIVI IZVOR I NIJE IZRAĐENA OD SINTETIČKIH MATERIJALA.

I zadnje, koža je mnogo održivija u usporedbi sa sintetičkim materijalima/sintetičkim vlaknima, uključujući i neke sintetičke kože.

Održiva priroda kože čini je ekološki prihvatljivim materijalom koji pomaže smanjiti naš ekološki otisak. Kao obnovljivi izvor, koža se uglavnom izrađuje od životinjske kože i može se skupljati i štavliti uvijek iznova, stvarajući minimalan otpad.

Koža također može pomoći u produljenju dugovječnosti odjevnog predmeta budući da je izdržljiva, prozračna i vodootporna što zauzvrat smanjuje potrošnju energije jer je potrebno kupiti manje odjevnih predmeta tijekom cijelog životnog vijeka. Ne samo da je održiva, nego koža također pruža dodatne prednosti kao što su praktičnost i luksuz dok izgleda sjajno uz gotovo svaki stil. Koža je doista savršen ekološki materijal za donošenje održivih modnih odluka!

Primjeri kožne galanterije i proizvoda od kože koji se mogu izraditi od prave kože:

Tekst je preuzet s web stranice:

https://www.hentley.co/blogs/hentley-travel/5-advantages-of-genuine-leather